Op een gebaand pad blijven is heel veilig en vertrouwd, maar ik word er niet gelukkig van. Ik wil nieuwe dingen ontdekken, meer leren, meer snappen, meer doen en meer kunnen. Mezelf blijven prikkelen en ontwikkelen. Niet dat ik nou structureel en continu onbekende afslagen neem, maar ik heb wel geleerd wat er gebeurt als je af en toe even uit je comfort zone stapt. Eigenlijk alleen maar goede dingen. En dat heeft me gemaakt wie ik nu ben;

EEN BEETJE MEER OVER MIJ.......

EIGENWIJZE CREATIEVELING

Op die paden zie ik horden mensen braaf achter elkaar aan lopen. Ze doen en zien allemaal hetzelfde. Op het pad zelf is al niet veel bijzonders meer te spotten. Daarnaast des te meer! Ik hou er van om er zo af en toe af te stappen. Nieuwe dingen beleven. Dan komt er ruimte in mijn hoofd, raak ik geïnspireerd en krijg ik volop nieuwe ideeën.

Zo zie ik het ook vaak in mijn vak; iedereen volgt elkaar en doet allemaal maar een beetje hetzelfde. Influencers inzetten is hip (ik heb het er niet op, maar dat terzijde), prima dan doen wij dat ook. Google wil dat we dit schrijven, dan doen we dat….. Een beetje dat idee. Ik loop niet graag achter de meute aan. Out of the box werken, daar zit mijn uitdaging. Écht het verschil zien te maken.

GEDREVEN DOORZETTER

Natuurlijk ben ik ook weleens verdwaald. Of een verkeerd pad ingeslagen, waar het toch niet zo inspirerend was en waar ik me doorheen moest ploeteren. Ik geef alleen niet zo snel op en ga zeker niet bij de pakken neer zitten. Ik probeer ervan te leren en door te gaan tot ik weer goed zit. Lukt dat niet, dan ga ik terug en probeer ik het nog een keer. Ik leg mij niet zomaar bij dingen neer.

Ook in mijn werk zet ik alles op alles om het mooiste te bereiken en doelen te halen. Resultaten krijgen van mijn inspanningen. Kom ik op die weg weerstand tegen, dan overtuig ik mensen met charme, humor én argumenten om verder te gaan.

CHAOTISCHE PERFECTIONIST

Linksaf, rechtsaf; soms wil ik allebei. Ik doe graag veel dingen tegelijk. Ik ben niet iemand die graag stilzit, ik wil het allemaal ontdekken, doen en zien. En meestal gaat dat goed. Ik ben namelijk stiekem ook een enorme perfectionist…… Dus als ik iets doe, zal ik het ook goed doen!

Ik weet niet of ik het mezelf heb aangeleerd of dat het nou eenmaal in me zit, maar ik presteer het beste onder druk. Zie je alle briefjes, boekjes en aantekeningen her en der op mijn bureau liggen, dan denk je misschien al snel; dat komt nooit goed……. Ik heb daarin menig collega en werkgever verbaasd. Ik bezit de unieke eigenschap om zowel chaoot als perfectionist tegelijk te zijn. Ik denk dat mijn linkerhersenhelft mijn rechter aanstuurt, maar ze werken super goed samen.

EMPATHISCHE IDEALIST

Buiten die uitgestippelde paden ga ik niet als een gek tekeer. Ik geloof dat de wereld een beetje mooier, eerlijker en liever kan. Door meer aandacht te hebben voor mens, natuur en cultuur. Ik vind dat we al het moois op onze aardbol meer moeten koesteren en beschermen. Bewuster moeten zijn met hoe we daar mee omgaan.

In mijn werk hou ik altijd rekening met het feit dat iedereen anders is. Door ieder mens met respect te behandelen, elk persoon in zijn eigen waarde te laten en van ieder individu de krachten te zien, weet ik teams naar een maximaal level te brengen. Ik heb overigens niet veel met bedrijven die ten koste van alles gaan voor de maximale winst. Nóg meer dezelfde producten op de markt brengen die niet doen wat ze beloven, onnodige prijsverhogingen doorvoeren, personeel ontslaan terwijl de bonussen de pan uit rijzen, etc etc. Alles ten gunste van nóg meer verkopen, nóg betere winstmarges en nog blijere aandeelhouders. Ik kan er niet zo goed tegen. Ik geloof niet in misleiding en ook niet in verspilling. Daar doe ik dus ook niet aan mee. Ben ik dan nog wel een goede marketeer? JA! De wereld verandert, de behoeftes veranderen naar duurzaamheid, transparantie, consuminderen, consubeteren. Een goede marketeer springt in op behoeftes. Ook dat is PUUR.

ENFIN ET SURTOUT......

LEVENSGENIETER!

Ook in mijn privéleven probeer ik zoveel mogelijk van de gebaande paadjes weg te blijven. Ik ben inmiddels 50 jaar, moeder van een volwassen dochter van 19 jaar en een puberdochter 15 jaar, én nog volop in het leven! Jong van geest, een levensgenieter, bourgondisch, une bohémienne. Dat ben ik altijd geweest en zal ik ook zolang mogelijk blijven.

Werk hoort bij mijn leven, daar wil ik dus zoveel mogelijk plezier en uitdaging uit halen. Dat is ook precies de reden waarom ik voor mezelf begonnen ben; alles eruit halen wat er in zit! Ik heb in mijn carrière (die mag je nalezen op LinkedIn) heel wat gedaan en heel wat geleerd op het gebied van marketingcommunicatie. Zoveel zelfs dat ik het niet voor één werkgever wil inzetten. Ik wil websites bouwen, meerdere soorten teksten schrijven over verschillende producten en diensten, aan meerdere merken bouwen, ik wil B2B, B2C. Ik wil met al mijn kennis andere ondernemers helpen om vooruit te komen in hun communicatie. Dag in, dag uit. Daar geniet ik van! Dat doe ik dan ook liever niet van 9:00 tot 17:00 (wie is er op gezette tijden creatief…?), dus combineer ik dat door mijn privéleven heen, waar ik ook volop van geniet;

Aan de eettafel (of nu tijdens de koudere maanden op kleedje voor de openhaard) oeverloos met een glaasje wijn tot in de late uurtjes discussiëren over grote levensvragen. Of lekker op de bank een goede film kijken, of (nog beter) een geweldig boek verorberen. Het laatste boek dat ik las was ‘De dood in Taormina’ van Arnon Grunberg, een prachtig boek waarin de hoofdpersoon ook alles behalve gebaande paden betreedt. Het mooiste boek dat ik ooit gelezen heb…. ? ‘Zout op mijn huid’ van Benoîte Grould, of toch ‘Het huis met de geesten’ van Isabel Allende, of ‘Duizend schitterende zonnen’ van Khaled Hosseini. Ik kom er niet uit. Maar dat hoeft ook niet. Ook hiervoor geldt; zo veel moois! Met mijn meiden keuvelen over de issues van Generatie Z (ik begrijp het niet altijd, maar juist dat maakt het interessant). Lekker eten, de natuur in, cultuur snuiven in mooie steden en streken. Festivals en concerten. Bijkletsen en doorzakken met vrienden in de kroeg. Ik geniet…..

O ja, ik heb ook nog een gekke voorliefde voor alles dat Frans is….. De taal, de mensen, het eten, de wijn, de diversiteit van het land en de natuur, de levensstijl; eigenlijk alles wel. Als echte Francofiel spreek ik dan ook vloeiend Frans, handig als je Franse teksten nodig hebt.

Enfin, genoeg over mij! Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en hoe ik je kan helpen om dat over te brengen naar jouw doelgroep.