_

Lekker leesbaar,  begrijpelijk en doelgroepgericht

TEKSTEN SCHRIJVEN!

Een tekst schrijven lijkt hartstikke makkelijk; je weet natuurlijk wat je wilt vertellen. En je hebt de kennis. Maar dan komt het.... Je wilt iets bereiken; informeren, opvallen, of mensen overtuigen. En dan kan het maar zo eens lastig worden. Jouw tekst moet wel binnenkomen bij degene die het moet lezen; jouw doelgroep. Die moet je zien te raken in een aantal regels en woorden en dan moet hij er iets mee doen. Daar zit je dan.... De zinnen lopen niet lekker, je weet de juiste woorden niet te vinden, je verhaal klopt wel, maar gaat van hot naar her en er mist iets..... Een gemiddelde lezer haakt af bij te lange teksten, te wollige, teksten die om de boodschap heen draaien of die niet te begrijpen zijn. En dan schiet je je doel voorbij. Teksten schrijven is toch wel een vak apart. Ik vertaal jouw boodschap naar heldere, pakkende en to-the-point teksten. Teksten die scoren voor jouw doelgroep. Voor papier, web of social media.

Complete teksten

Heb je een complete tekst nodig? Maar kom je er zelf niet uit, of heb je simpelweg geen tijd? Commercieel of informatief, PUUR helpt je uit brand.

Redigeren en herschrijven van teksten

Niet helemaal overtuigd van je eigen ruwe tekst? Of twijfel je over de spelling? Geen zorgen! Ook voor het redigeren of herschrijven van teksten kan je bij mij terecht.

Engelse en Franse teksten of vertalingen

Heb je een internationale doelgroep? En wil je jouw boodschap in het Engels of Frans helder gecommuniceerd hebben? I can help, je peux aider!

Wat kan je van mij

verwachten?

Dat ik mij vastbijt! In jouw opdracht, je bedrijf, je identiteit. Ik kruip in de huid van jouw doelgroep. Ik vertel jouw verhaal op de manier die bij jou, jouw onderneming én jouw publiek past.

Wist je dat 95% van de bevolking graag eenvoudige, duidelijke, bondige zinnen en teksten leest (B1 niveau noemen ze dat)? Ik ben daar één van. En zo schrijf ik ze ook het liefst. Niet omdat ik niet anders kan, maar waarom zou ik onnodig ingewikkeld doen? Dat maakt het vaak ook heel onpersoonlijk. Nog steeds gebruiken veel bedrijven, en zo goed als alle (semi-)overheidsinstanties, teksten die de doelgroep totaal niet raken. Of bedrijven schieten de andere kant op; strooien met teveel loze commerciële kreten of denken alleen vanuit zichzelf. Waarom is mij een raadsel, de oplossing is namelijk vrij simpel: verdiep je eens in je doelgroep en doe gewoon normaal.

Bij mij mag je rekenen op teksten die lekker weglezen, de juiste tone-of-voice hebben en begrijpelijk zijn. Met een goede opbouw en zeker niet langer dan nodig; korte, bondige, duidelijke teksten. Ik hou de aandacht van de lezer er bij en zorg dat jouw boodschap over komt. Natuurlijk in perfect Nederlands (of Engels of Frans). Als taalpurist ben ik namelijk best een beetje allergisch voor spel- en stijlfouten.

Heldere teksten

Uitnodigende teksten

To-the-point teksten

Teksten die scoren

Wat voor teksten kan ik voor je

schrijven?

  • BrochuretekstenVoor brochures die de aandacht trekken. Helder geformuleerd en lekker overzichtelijk.
  • FlyertekstenVoor flyers die direct nieuwsgierig maken. Prikkelend, overtuigend en zonder poespas.
  • NieuwsbrieftekstenVoor relevante en overzichtelijke nieuwsbrieven, met korte koppen en intro's die uitnodigen om meer te lezen (goed voor je Click-trough-rate).
  • SEO-tekstenTeksten die goed zijn voor je Google-score, maar ook nog interessant en lekker te lezen te zijn voor je doelgroep.
  • MailingtekstenVoor mailings die verleiden. Doelgericht en met een heldere opbouw en inhoud.
  • AdvertorialsEen commerciële boodschap vertaald naar een informatief, overtuigend verhaal dat beter scoort dan een advertentie.
  • BlogtekstenVoor boeiende blogs die je online zichtbaarheid vergroten en je naamsbekendheid en expertise een boost geven.
  • PersberichtenEen commerciële boodschap omgeturnd naar een goed inhoudelijk verhaal met een hoge objectieve nieuwswaarde.

Tekstschrijver nodig?

LET'S GET TO THE POINT!
LinkedInMail mijBel mij